Image at https://www.stockholmparkering.se/globalassets/intranat/nyheter/herobilder-915x240/arets-eldsjal-2024-maths-hellman-hero-915x240.jpg

Vinnare årets eldsjäl 2024

Stockholm Parkerings handledare för Stockholmsarbete Maths Hellman har av Arbetsmarknadsförvaltningen utnämnts till ”Årets Eldsjäl 2024”.

Hela bolaget är oerhört glada och stolta över det arbete, själ och hjärta som Maths lägger ner i sitt uppdrag. Representanter från AMF ungdom var på besök för att överlämna pris och diplom till Maths.

Med motiveringen:

”Maths har visat ett engagemang för våra ungdomar som går ut över det ordinarie. Maths har hållit koll på närvaro och frånvaro och meddelat coachen när han upplevt oro. Han har dessutom hämtat ungdomar hemma när de haft svårt att ta sig till jobbet, hjälpt till med sjukintyg när de behövs och låtit dem få vila om hälsan inte hållit.
Men framförallt har Matsh visat förståelse, peppat och motiverat. Han har uppmärksammat kompetens och höjt ungdomarnas styrkor. Det är tydligt att Maths alltid sätter tron på de ungdomsanställdas framgång i första rummet.”

Om priset Årets eldsjäl

Unga stockholmare i åldern 16 till 19 år kan få en sex månader lång ungdomsanställning i någon av stadens verksamheter eller bolag. Det är en typ av Stockholmsjobb för unga med behov av extra stöd att komma in på arbetsmarknaden och en del av arbetet inom Jobbtorg Stockholm.

Genom utmärkelser i tre kategorier – årets arbetsplats, årets handledare och årets eldsjäl – uppmärksammar staden engagerade arbetsgivare och handledare som tar emot ungdomsanställda i sin verksamhet. Priset har delats ut sedan 2016.

Läs mer om verksamheter med ungdomsanställningar (extern länk).